Alcaraz zdolal Medvedeva a postúpil do semifinále

17.11.2023 Celý región

Turín 17. novembra (TASR) - Španielsky tenista Carlos Alcaraz sa stal štvrtým semifinalistom turnaja majstrov v Turíne. Druhý nasadený hráč o tom rozhodol v úvodnom piatkovom zápase červenej skupiny, v ktorom vyhral nad Rusom Daniilom Medvedevom dvakrát 6:4. Alcaraz sa stretne v semifinále s Novakom Djokovičom, Medvedeva čaká Talian Jannik Sinner.

Prvý set bol od úvodu vyrovnaný a obaja hráči si držali svoj servis. Ako prvý mal brejkbaly vo štvrtom geme Medvedev, no jeho súper ich dokázal odvrátiť. Alcaraz sa dostal k brejku v siedmom geme, keď predviedol čistú hru a následne set úspešne dopodával - 6:4. Španiel bol blízko k brejku aj v treťom geme druhého setu, no Medvedev to nakoniec zvládol a udržal si podanie. V deviatej hre sa mu to však už nepodarilo. Tretí nasadený hráč prehrával 15:40, prvý brejkbal ešte odvrátil, no potom prišla dvojchyba a Alcaraz podával za stavu 5:4 na víťazstvo. Mladý Španiel tlak zvládol a duel ukončil čistou hrou.

"Som rád, že som sa pri mojej premiére na turnaji dostal do semifinále. Na zápas sme sa s trénerom i celým tímom dobre pripravili, za čo im ďakujem," povedal v prvom rozhovore na kurte.

Večerný duel medzi Alexandrom Zverevom a Andrejom Rubľovom už nič nezmení na tom, že Alcaraz vyhrá skupinu a tak sa v semifinále stretne s Djokovičom. "Je to jedna z najťažších výziev, ktorým budem čeliť. Hrať proti Novakovi, ktorý vyhral tento turnaj už šesťkrát. Novak je Novak. Momentálne je najlepší hráč na svete. Tento rok prehral len šesť zápasov, je neskutočný. Budem hrať svoj najlepší tenis a užijem si to tak, ako posledné zápasy. Teším sa, že sa stretnem s Novakom," citovala ho oficiálna stránka ATP.

turnaj majstrov - červená skupina:

Carlos Alcaraz (Šp.-2) - Daniil Medvedev (Rus.-3) 6:4, 6:4

tabuľka:

1. Carlos Alcaraz 3 2 1 5:2 2
2. Daniil Medvedev 3 2 1 4:2 2
3. Alexander Zverev 2 1 1 2:3 1
4. Andrej Rubľov 2 0 2 0:4 0
 

Vyberte región